Първо редовно заседание провежда новият Общински съвет на Плевен
Първо редовно заседание провежда новият Общински съвет на Плевен / dariknews.archive

Първо редовно заседание ще проведе днес новоизбраният Общински съвет в Плевен за мандат 2015-2019 г.
Девет са точките в дневния ред, които ще обсъждат новите съветници в местния парламент.

Първата от тях е предложение за организация на дейността на Общинския съвет докато бъде изготвен новият правилник.

Последната точка в дневния ред е за актуализирането на структурата на Общинския съвет като от предложението на кмета на Плевен Георг Спартански личи, че той ще има петима заместници:
Заместник-кмет по финанси и икономика, който ще координира дейността по развитие на икономиката и финансите на Общината.
Зам.-кмет по обществен ред и сигурност, който ще управлява дейността на отделите „Обществен ред и сигурност", „Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка", както и дейността на инспектората и звеното за вътрешна охрана.

Зам.-кмет по „Европейски проекти и хуманитарни дейности", който ще координира дейността на Дирекция „Европроекти" и отделите „Образование" и „Здравеопазване и социални дейности".

Зам.-кмет по териториално развитие ще работи с дирекциите „Строителство, техническа инфраструктура, кадастър и регулация" и „Архитектура, градоустройство и териториално и селищно устройство". Предложението на кмета Спартански е, да бъде включена и дейността на сектор „Земеделие и гори".

Зам.-кметът по младежки дейности и спорт ще се грижи за дейността на отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм" и Секретаря на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

На пряко подчиненив на кмета на Община Плевен ще бъдат отделите „Правно и нормативно обслужване" и „Вътрешен одит", „Връзки с обществеността и протокол", „Информационни технологии", „Местно самоуправление" и отдел „Култура".

На днешното заседание на Общинския съвет ще бъде гласувано освобождаването от длъжност на управителя на ДКЦ - 3 в Плевен д-р Валерий Желязков, който бе избран за кмет на община Никопол.