Хората с увреждания искат работни места в Общинска администрация- Дупница
Хората с увреждания искат работни места в Общинска администрация- Дупница / Маргарита Петрова,Дарик

Да бъдат предвидени 4 специализирани работни места за хора с увреждания в структурата на общинската администрация в Дупница. Това искане са входирали от Инициативният комитет за хора с увреждания в Дупница, до председателят на ОбС, както и до представени в ОбС групи съветници.

„Подчертали сме, че погледа попада върху лицата,  които се придвижват с над 90 % чужда помощ. Те трудно се реализират на пазара на труда", коментира Надя Борисова, от ИК. Тя допълни, че има подготвени хора.

„Много от нас имат образование, което отговаря на квалификацията за работа в ОбА, стига да има желание от тяхна страна да ни приемат като равноправни" , допълни Борисова, като подчерта, че в ОбА в Дупница са създадени добри условия за хората в неравностойно положение.
От комитета направиха дарение в Центъра за деца с увреждания в ЦДГ „Калина" и обявиха намерението си да работят за създаване на дневен център за младежи с увреждания. Вече тече подписка за създаването на такъв Център.

„След детската градина, децата отиват на училище, но след като навършат пълнолетие младежите няма къде да отидат, някъде където да бъдат занимавани, така, че да не пречат на ежедневието на своите родители, които пък да могат спокойно да ходят на работа", коментира Надя Борисова. Вече са събрани над 200 подписа, а самата подписка ще бъде внесена в община Дупница в началото на декември.