Откриха първата мултифункционална спортна площадка в Горна Оряховица
Откриха първата мултифункционална спортна площадка в Горна Оряховица / снимка: Пресцентър - Община Горна Оряховица

Първата мултифункционална спортна площадка в Горна Оряховица бе официално открита днес. Лентата прерязаха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов и Христо Николов, представител на консорциума, който е изпълнител на обекта. На официалното откриване на новото спортно съоръжение присъстваха ръководството на Общината, общински съветници, представители на администрацията, служителите на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, треньори, спортисти и любители на спорта.

„Щастлив съм, че нашата инициативата да има повече спортни съоръжения, се реализира. Така деца ни ще могат да спортуват и да се забавляват повече. И през настоящия мандат ще продължим да следваме политика ориентирана към младите хора, развитието на спорта, превенция и здравословен начин на живот”, каза при откриване на мултифункционалната площадка инж. Добромир Добрев.

Съоръжението е разположено на площ от 700 кв.м. и се намира в един от най-големите квартали на града – „Пролет”.

На първия етап от реализиране на проекта беше изградено комбинирано игрище за хандбал, мини футбол, баскетбол и волейбол. Площадката на игрището е с акрилно покритие и е направено отводняване. Около игрището е изградена ограда с височина 6 м. Спортното съоръжение може да се ползва и в тъмната част на денонощието, като за тази цел са монтирани прожектори на височина 8 метра. Площадката е оборудвана със спортни съоръжения за хандбал, мини футбол, баскетбол и волейбол. Върху игрището е направена и съответната маркировка за различните видове спорт. Средствата за първия етап от изграждане на мултифункционалното игрище са в размер на 240 000 лв. с ДДС. Финансирането на спортното съоръжение е по публично-инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

На втория етап на проекта се изградиха игрище за тенис на корт и нова сграда – съблекални за нуждите на спортуващите. Стойността е в размер на 290 000 лв. За ползване на спортните игрища е изготвен график от Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, което стопанисва съоръжението.