Благотворителен концерт ще се проведе в Благоевград
Благотворителен концерт ще се проведе в Благоевград / Община Благоевград - пресцентър

Благотворителен концерт „Вярвам в теб! Да помогнем на бебе Валери!” ще се проведе в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Участие в каузата ще вземат поп изпълнителката Мариана Попова, както и рап дуетът Румънеца и Енчев. Събитието ще се състои на 27 ноември от 18:00 часа, като в него ще се включат и благоевградски танцови и фолклорни групи, както и балет. За публиката е подготвено и специално фризьорско шоу.

Майката на бебето - Мария отправя апел към всички добри хора, да отворят сърцата си и да се обединят в помощ на нейния син. Бебе Валери е от град Дупница, то се ражда без пулс и сърдечна дейност. С огромно желание за живот, той е спасен, но три месеца по- късно, след изследвания му е поставена тежката диагноза - спинална мускулна атрофия, тип 1 /СМА/.

„За съжаление, всички професори, които посетихме в България ни казаха, че няма лечение и трябва да се примирим със съдбата, като обясняваха, че детето няма да има шанс да живее. Както всеки родител така и ние, не се примирихме и започнахме проучване. Оказа, се че има специализирана болница в Милано, Италия, която провежда обучения на родители, които имат деца с поставена диагноза СМА. Посещението ни там е необходимо, тъй като те предлагат животоподдържащи апаратури, обучение как да ги използваме, както и специални гимнастики, които трябва да се правят на малкия Валери. По-голямо щастие се оказа, че не далеч от Милано, в Генуа, има клиника, която извършва експериментално лечение”, споделя майката на Валери с надежда.

За да може нейната мечта за живот на детето й да се сбъдне, са необходими средства, с които семейството да се премести в Италия, докато продължи лечението и за нуждите от медицински услуги, които не се покриват от клиниката. Всеки, който желае да помогне, може да го направи на двете дарителски сметки:

Райфайзен (левова сметка)
BG38RZBB91551005413797
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Мария Евгениева Миланова

Райфайзен (euro сметка)
BG11RZBB91551006493020
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Мария Евгениева Миланова
(Mariya Evgenieva Milanova)