Международният младежки център ще бъде домакин на международна конференция
Международният младежки център ще бъде домакин на международна конференция / DarikNews.bg, архив

Община Стара Загора и Международният младежки център организират Международна конференция под наслов "Кампанията „Език без омраза" - инструмент за борба срещу нетолерантността".

Проявата ще се състои на 2 - 3.12.2015 г. от 9.30 часа в конферентната зала на Международния младежки център, ул. „Княз Александър Батенберг" №19.

През първия ден ще бъдат обсъдени резултатите от кампанията „Език без омраза" на европейско ниво, добрите практики за осъществяването ѝ в държавите-членки на Европейския съюз, както и предпоставките за проява на език на омразата на локално ниво и механизмите за противодействие.
Във втория ден ще се проведе работа по групи за формулиране на препоръки и предложения относно провеждането на бъдещи политики, свързани с кампанията NO HATE SPEECH на местно и национално ниво.

Гости на събитието ще бъдат посланикът на Кралство Норвегия Катарина Викьор, Наталия Сантин - директор на Дирекция „Образование" в общинската администрация на Мадрид, Кралство Испания, представители на Съвета на Европа, на МОН, на Министерството на младежта и спорта и доброволци към Ресурсния център - Стара Загора от Германия, Испания, Латвия и Армения. В конференцията ще участват 30 младежи от ММЦ, МОС и социалните домове на Стара Загора.

Работните езици на конференцията ще бъдат английски и български.