Крумово бележи ръст на раждаемостта, откриха нова детска площадка
Крумово бележи ръст на раждаемостта, откриха нова детска площадка / netinfo

Нова детска площадка бе открита в село Крумово, което е част от Община „Родопи”. Тя е предназначена за деца от 3 до 12 години и е разположена в парка до кметството на площ от 70 квадратни метра. Изградена е по всички европейски изисквания и на нея има почти всички видове уреди за игра. Върху противоударната настилка са разположени люлки, пързалка и катерушки. В пространството за деца има и образователни игри.

Детската площадка е изградена с финансиране от Община „Родопи” и пари от двама спонсори.

„Нека пазим съоръжението здраво, а районът чист”, призова децата кметът на Крумово Румяна Самоковарева. Тя преряза лентата на детската площадка заедно с кмета на Община „Родопи” Пламен Спасов.

Нови детски площадки през последния месец бяха открити в селата Храбрино, Устина и Първенец. Съоръженията се ползват напълно безплатно и са изградени по мярка 321 по проект, защитен от Местната инициативна група.

Ръст в раждаемостта в последните години отчитат в Крумово. Увеличили са се децата в детската градина, които вече наброяват 58. В детското заведение има яслена група и млечна кухня.

С 25 деца се е увеличил и броят на учениците в местното училище „Христо Ботев”. За първа година нито едно дете след пети клас не е пожелало да учи в Пловдив и така целият клас е продължил обучението си в крумовското училище.

„Това се дължи на качеството на образованието, което дава училището и на добрата база”, твърди кметът на „Родопи” Пламен Спасов.

 

Той припомни, че училището е едно от шестте на територията на общината, което беше модернизирано по европейски проект.