Актуализират поимения списък за капиталовите разходи на община Дупница
Актуализират поимения списък за капиталовите разходи на община Дупница / Дарик,архив

40 докладни записки ще трябва да разгледат общинските съветници в Дупница на заседание в петък. Продажби на общински поземлени имоти в Самораново, Яхиново и Дупница. Това са много голяма част от докладните записки, които общинските съветници в Дупница ще разгледат на предстоящото 3-то редовно заседание. Местните парламентаристи ще трябва да актуализират и поименния списък с капиталови разходи за 2015 г.
Текущо в процеса на работа по плана, приет в началото на тази година са възникнали промени в стойностните показатели и приоритетите за изпълнение на някои от обектите. Предложената окончателна актуализация на поименния списък в два раздела се изразява само във вътрешни компесаторни промени, без да се променя общата рамка на предвидените в бюджета за 2015 година капиталови разходи се казва в мотивите на кмета Методи Чимев.
Предстои да бъде гласувана и нова структура на общинската администрация. Както по рано градоначалника обяви предлага се създаването на нова дирекция в ресора на зам.кмета Крум Милев.
На заседанието в петък ще бъде определен поименния състав на постоянните комисии на ОбС, като те са общо 6.
Предложението е в Икономическата комисия да влязат представители на ГЕРБ, БСП, ОДБ, Народен съюз, БДЦ, ЕНП и Движение 21.
За председател на комисията по ТСУ се предлага арх. Асен Пилев, на комисията по здравеопазване д-р Кирил Кирилов, комисията по спорт, туризъм, младежки дейности Славчо Павлов, по образование и култура Виолета Инкьова, Йонко Гергов пък е предложението за председател на комисията за предотвратяването и установяване на конфликт на интереси.