Времето на 26 ноември: Валежите спират
Времето на 26 ноември: Валежите спират / Dariknews, Архив

Прогноза за 26 ноември, четвъртък

През нощта ще се задържи облачно и на много места ще превалява дъжд, който в западната част на Предбалкана ще преминава в сняг. По-интензивни ще са валежите в Южна България. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, който до сутринта в Източна България ще се усили. Минималните температури ще са от 2° в северозападните, до 10° в югоизточните райони.

В четвъртък валежите ще започнат да спират, първоначално в Югозападна България, а по-късно през деня и в останалата част от страната. Над южните райони ще има временни разкъсвания на облачността, но привечер на места там отново ще превали.

Ще духа умерен, в Източна България и временно силен източен вятър, който постепенно ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са в широки граници от 3-4 градуса в северозападните, до 16-17 градуса в югоизточните райони.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември и с преминаването на средиземноморски циклон ще продължи да се понижава.

Над планините ще е облачно, по билата мъгливо. Преваляванията от юг на север ще са в процес на спиране. На височина над 2000 м, а в Западна Стара планина и в ниските планински райони валежите ще са от сняг. Вятърът ще е предимно от запад-югозапад - умерен, по върховете и силен. Вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е 4 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни ще са количествата по северното крайбрежие. Временни разкъсвания на облачността ще има над южните райони. Вятърът преди и около обяд ще бъде умерен и силен от изток-североизток, в следобедните часове ще отслабне. Максимална температура на въздуха - от 13 до 16 градуса, тази на морската вода е 13-14 градуса, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg