Граждански протест затваря републикански път край Левски този петък
Граждански протест затваря републикански път край Левски този петък / obshtina.levski

С гражданско неподчинение и двупосочното затваряне за 2 часа /от 10:00ч. до 12:00 ч./на 27 ноември /петък/ на републикански път ІІІ-304, І-3 на територията на село Трънчовица ще изразят своя протест жителите на селото във връзка с изключително лошото състояние на пътя, информираха от пресцентъра на Община Левски.

За протеста съобщи председателят на инициативния комитет и кмет на селото Блажо Николов, който вече няколко години води безрезултатна, както е очевидно до момента битка за основен ремонт и рехабилитация на пътя.

Проектът за ремонт на пътя е изготвен още през 2012 г., но до момента не се финансира и не се предприемат действия, въпреки окаяното му състояние и многобройните сигнали на кмета на селото до ОПУ-Плевен и Агенция „Пътна инфраструктура".
Това е второто гражданско неподчинение по този проблем. До тази крайна мярка хората в селото прибягнаха и през изминалата 2014 г./на 2 октомври/.

Протестиращите са подготвили и декларация с категорични искания за незабавни, адекватни действия от органите имащи отношение по проблема.

Предвижда се декларацията да бъде внесена в АПИ чрез ОПУ - Плевен, Постоянните комисии в Народното събрание по транспорт и регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, национални и местни медии.