Премиера на „Джуджето Дългоноско“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ
Премиера на „Джуджето Дългоноско“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ / снимка: Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 28 ноември от 11.00 часа в салона на читалище „Искра” в старата столица, ще гостува един от хитовите спектакли на Държавен куклен театър – Сливен. „Джуджето Дългоноско” по приказката на Вилхелм Хауф е в репертоара на театъра от няколко сезона. Драматизацията на оригиналния текст е на Юрий Дачев.

Постановката на Бисерка Колевска и изящната работа на сценографа Свила Величкова са гаранция за добрия театрален продукт, достойно защитен от актьорите Иван Кордов, Ана-Мария Лалова, Евгения Ангелова, Елица Петкова и Атанас Махнев. Оригиналната музика е на младия композитор Михаил Шишков.

Спектакълът „ Джуджето Дългоноско ” е съвременен вариант на класическата приказка. Това е история за различните. Не всеки е роден красив, но всеки има право на внимание, любов и приятелство. Вилм е омагьосан от вещица за лошото си държание към нея. Едва тогава той разбира колко е тежък животът на грозното джудже, в което тя го превръща. След много страдания Вилм се освобождава от магията… Но Вилм се преражда не само външно, а и душевно. И най-сетне открива приятелството и любовта.

Спектакълът е носител  на редица престижни награди. Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.