Ще вали, температурите падат още
Ще вали, температурите падат още / Дарик - Благоевград, архив

През следващото денонощие ще е предимно облачно. С временни прекъсвания на много места ще има превалявания от дъжд. Привечер и през нощта срещу четвъртък от югозапад валежите ще се усилят и в Югозападна България ще има по-значителни количества. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, максималните в Северна България - между 5 и 10 градуса, в югоизточните райони - до 16 градуса.

Какво време ни очаква до Никулден?

Над Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 12 до 16 градуса, температурата на морската вода 13-15 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е облачно, по билата често мъгливо. Ще превалява дъжд, над 2000 м - сняг. Ще духа умерен, по билата силен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 метра около 9 градуса, на 2000 метра около 3 градуса.

В четвъртък от запад на изток валежите ще отслабнат и ще спрат. В Северна България ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад и дневните температури там ще останат доста по-ниски от тези в Южна. В петък вятърът ще стане източен и отново ще се усилва; валежите също ще се усилят. Температурите и в Южна България ще се понижат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg