Деца от П. Тръмбеш представиха авторска театрална постановка
Деца от П. Тръмбеш представиха авторска театрална постановка / снимка: личен архив

Деца от Полски Тръмбеш представиха авторска театрална постановка по повод Деня на християнското семейство. Малчуганите посещават ресурсния кабинет в СОУ „Цанко Церковски“, което е пилотно училище на МОН по процеса на включващо обучение.

Децата представиха съвременен умален модел на българското обществото, в който бащата беше англичанин. По стар български обичай, гостите бяха посрещнати с питка и шарена сол.

Песни, танци и стихове представиха учениците пред родителите си, за да им засвидетелстват колко много ги обичат. Всяко едно от децата даде максималното от своите възможности и показа най-доброто от себе си, съобщиха от училището. Малките артисти бяха възнаградени с бурни аплодисменти, последваха и сълзи от радост, защото всеки гост осъзнаваше колко усилия е коствало на учениците подготовката на празника, категорични са учителите.

На тържеството уважиха и директорът на училището Стефка Трайчева, педагогическият съветник Ангелина Йорданова, както и учители. Автори на постановката бяха психологът Иван Пейчев и ресурсният учител Елена Петкова.