Депутатът инж. Клавдия Ганчева с три приемни в Стражишко
Депутатът инж. Клавдия Ганчева с три приемни в Стражишко / снимка: Пресцентър ГЕРБ

Десетки жители на община Стражица посетиха изнесените приемни на народния представител от ГЕРБ инж. Клавдия Ганчева, които тя проведе в селата Кесарево и Камен, както и в общинския център. Наред с личните проблеми, хората дойдоха при депутата и с обществено значими въпроси. Те ще бъдат писмено отнесени за решаване до настоящия кмет на Стражица и до съответните институции.

Съдействие за възстановяване на участък от републиканската пътна мрежа, минаващ през центъра на село Кесарево, поискаха от инж. Ганчева местните жители. Трасето е останало в лошо състояние след започнат в предходния мандат и току-що приключил проект по полагане на водопровод и канализация. От известно време, в централната част на село Кесарево няма осветление, оплакаха се хората. В последните седмици в населеното място се изостря и проблема с бездомните кучета. С цел превенция на наводненията пък, жителите на Кесарево поискаха почистване на речното корито от растителност.

В най-голямото село Камен десетки питаха народния представител за програмите, осигуряващи временна заетост, които са спасителни за много семейства в малките населени места. През управлението на кабинета „Орешарски“ те бяха спрени, припомни народният представител и информира, че в момента тези програми се предоговарят с ЕК, а част от тях вече са подновили своето действие.

Запитвания във връзка с недостиг на лични асистенти по ОП „Човешки ресурси“, постъпиха в приемната на народния представител Клавдия Ганчева в село Камен. Жителите му поискаха повече наети лица, които да обгрижват хора в неравностойно положение, възрастни и самотноживеещи. Увеличаване броя на съдовете за смет, поискаха още в Камен.

Хората там сигнализираха и за това, че не е гарантирана 24-часова грижа от личните лекари, както и че има недостиг на транспорта, свързващ Камен с общинския център Стражица. В местните магазини пък не се издавали касови бонове при покупка, алармираха още жителите на селото.

Десетки теми инж. Клавдия Ганчева обсъди и на обща среща с жители на Стражица, която продължи близо два часа.