Кметът на Ловеч: Представяме програмата си за управление през януари
Кметът на Ловеч: Представяме програмата си за управление през януари / lovechtoday

Ще представим управленската си програма за мандата в сроковете, които поставя Законът за местното самоуправление и местната администрация - до края на януари, макар че имаме готовност и по-рано да направим това, заяви на първата си пресконференция кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

„В нея ще намерят място всички неща, които поех като ангажименти по време на кампанията - откритост и прозрачност, сигурност и ред, подобряване на инфраструктурата не само в Ловеч, а и в населените места, развитие на туризма и активна реклама на община Ловеч с акцент и върху присъствието й в интернет. Икономическото развитие и стимулирането на инвестиционните намерения в Ловеч до голяма степен са свързани с усещането за сигурност и предвидимост, нещо, което ще опитваме с общи усилия и с участието на гражданите да подкрепяме в нашата работа", каза тя.

Подготвя се създаването на работна група, която да направи анализ на структурата на общинската администрация до момента.

„Много е важно да се види доколко дадените позиции са функционално натоварени. На базата на този анализ ще се изготви една структура. Не мога да говоря за персонални промени в състава на дирекциите, преди да сме обсъдили и приели структурата и числеността на общинската администрация в общинския съвет. Като вземем предвид всички обстоятелства, в това число и междинното звено, което много сериозно е закрепено в сегашната структура като дирекция „Проекти и програми", най-вероятно ще я внесем на заседанието през януари. Много важно е да се види и каква е експертизата на хората и как на практика те работят. Така че функционалният анализ е важен, но е важно и това време, през което всеки един да има възможността да покаже тази експертиза, да се докаже с работата си", коментира Маринова структурата на общината.