Отново ще има полицейски ски-патрули на Пампорово
Отново ще има полицейски ски-патрули на Пампорово / dariknews.bg/архив

За поредна година ОД МВР – Смолян има готовност да организира сформирането на традиционна “Ски полиция” в курорта Пампорово, съобщават от пресцентъра на ведомството. Ски-патрулите ще се грижат за осигуряване на добър обществен ред в районите на ски-пистите, ски-плацовете и обслужващите ги паркинги в курорта.

Освен това, ръководството на дирекцията са си набелязали да осъществят 14 мероприятия, с които да осигурят по-добър ред в курорта и да противодействат на престъпността. Между тях е и организиране на съвместни срещи с кметовете на общините Смолян и Чепеларе, собственици и наематели на хотели, вилни селища, почивни станции и други обекти, предоставящи подслон, собственици и управители на увеселителни и питейни заведения, дискотеки и клубове.

Целта е предприемането на съвместни мерки за опазването на обществения ред, сигурността и спокойствието на гостите през зимния туристически сезон.

Набелязани са мерки за създаването на организация по пропускателния режим и охрана на обектите и стриктно спазване на Закона за гражданска регистрация, ЗБЛД и Закона за чужденците в Република България.

Специално внимание е обърнато и за гарантиране сигурността на българските и чуждестранни туристи, пребиваващи в к.к. Пампорово през зимния туристически сезон 2015 - 2016 година.