Времето на 22 ноември: Предимно облачно
Времето на 22 ноември: Предимно облачно / снимка: Dariknews.bg, архив

Прогноза за времето за 22 ноември, неделя

През нощта над страната ще продължи да духа умерен и на места силен вятър от югозапад. Ще бъде предимно облачно. Минималните температури ще са между 12 и 17 градуса.

Утре над Западна България ще бъде облачно. В Източна България преди обяд ще има и слънчеви часове, но след обяд и там ще се заоблачи. С преминаването на студен атмосферен фронт от запад на изток ще започнат валежи-през деня в Западна, а до края на деня и през нощта срещу понеделник и в Централна и Източна България. Ще духа умерен и силен, а в Източна България и на места северно от планините и бурен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от югозапад. Максималните температури ще са между 19 и 22 градуса. Вълнението на морето ще е 3,4 бала.

Над планините ще бъде облачно и дъждовно. По високите части на Рила и Пирин ще превалява и сняг. Ще духа бурен, по високите и открити части и до ураганен югозападен вятър. До вечерта валежите ще спрат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.
В началото на следващата седмица вятърът в източните райони ще отслабне, но ще остане предимно от юг. Ще има значителна облачност и валежи от дъжд.

Температурите ще се понижат и в по-голямата част от страната минималните ще са между 7 и 12 градуса, а максималните - между 10 и 15 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg