Времето на 21 ноември: Идва дъжд
Времето на 21 ноември: Идва дъжд / ThinkStock/Getty Images

Прогноза за 21 ноември, събота

Облачността ще е предимно значителна, с по-съществени разкъсвания над Източна България. Слаби превалявания от дъжд ще има на места вечерта в северозападните, както и в крайните южни райони на страната. През деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, ще бъде умерен, в югоизточните райони и силен. Все още топло, с максимални температури между 17 и 22 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по южното крайбрежие - силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 18 и 22 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Слаби превалявания ще има на места вечерта в западните части на Стара Планина и южните райони на Родопите. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър. Ще е малко по-студено с максимална температура на височина 1200 метра - около 13 градуса, на 2000 метра - около 7.

В неделя ще преобладава облачно време. В Западна България ще превали, вятърът там ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува сравнително студен въздух. В източните райони ще остане с умерен до силен югозападен вятър и високи дневни температури - до около 20 градуса. В понеделник понижението на температурите ще продължи и ще обхване и Източна България. Ще преобладава облачно време, на много места с превалявания. Вятърът ще отслабне.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg