Банско e домакин на международен фестивал на изкуствата
Банско e домакин на международен фестивал на изкуствата / Община Банско - пресцентър

В Банско бе открито XVI-то издание на Международния фестивал на изкуствата "Утринна звезда", информираха от пресцентъра на Общината.

Събитието се провежда между 18 и 22 ноември. Огромен брой участници ще се включат в конкурсната програма на фестивала по направления -музика и пеене, фолклорна сесия, представяне на традиционните културни характеристики на международни групи, класически балет, характерни танци, спортни и латино-американски танци, изобразително и театрално изкуство.

Освен медали и материални награди, всички победители ще участват в грандиозен шоу-спектакъл в Националния дворец на културата през януари 2016 г.

За първи път, под егидата на Международният фестивал на изкуствата "Утринна звезда" Банско 2015 г. ще се проведе и съпътстваща Международна танцова конференция.

Културното събитие има дългогодишна история, а основната цел на организаторите е да провокира и поощрява творческата изява сред хората от всички възрасти и във всички видове и жанрове на изкуството.

Конкурсното жури включва имената на Росица Панайотова – Григорова, Иван Тодоров, доц. д-р Георги Петков, Асен Драгнев, проф. Таисия Янбастиева, Деница Дикова и доц. д-р Владимир Велев.