Бъчварова: Няма да има преднамерено гонение срещу протестиращи
Бъчварова: Няма да има преднамерено гонение срещу протестиращи / снимка: БГНЕС, архив

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова увери, че няма да има преднамерено гонение или нарочни санкции срещу някой, който си е позволил да протестира, предаде БГНЕС.

Запитана дали ще има наказания за служителите в МВР, които са протестирали, Бъчварова заяви: „Ако установим нарушения, ще има естествено, но няма да има преднамерено гонение или нарочни санкции срещу някой, който си е позволил да протестира".

Бъчварова не вижда опит за преврат в полицейските протести

След проекта за бюджет 2016 г. са получени около 600 рапорти за напускане, които вече са уважени. През 2013 -2014 г. са напускали около 4500 служители на МВР. От началото на 2015 г. са напуснали около 2000 служители, каза силовият министър.

Във връзка с това дали планира обединяване на областни дирекции на МВР, Румяна Бъчварова посочи, че в момента не планира, но обмисля възможността ОДМВР-тата да ползват споделени услуги, там, където работата позволява.

Вадят администрацията от МВР, ще се издържа от такси

„Това е посоката, по която ще се оптимизира цялостната администрация. Опитваме се да оптимизираме администрацията. Не се отказваме от реформите по никакъв начин, просто ги правим по начина, по който ги разбираме най-добре", заяви още Румяна Бъчварова.