Рибар намери труп във вир край Рудозем
Рибар намери труп във вир край Рудозем / dariknews.bg/архив

Рибар попадна на труп на старец във водите на река Арда, край Рудозем. Това се е случило вчера към 13 часа, когато мъжът обикалял по поречието на реката, за да лови риба.

В местността “Лилека”, землище на миньорския град, той видял тялото на възрастен мъж да стои неподвижно във водата. Веднага позвънил на 112, за да потърси помощ.

Пристигналите на място полицаи извадили трупа от водата, а минути по късно установили и самоличността на човека, 82 – годишен мъж от Рудозем. Според пресцентъра на полицията, възрастния мъж е имал вила в близост до вира, в който е намерен мъртъв и не е бил обявяван за издирване.

Една от версиите, която се коментира в Рудозем, е че най-вероятно става въпрос за нещастен случай. Предполага се, че се е при прибиране към вилата се е подхлъзнал и паднал в коритото на реката, а в последствие загинал.

Тялото на починалия е транспортирано в МБАЛ-Смолян за извършване на аутопсия. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Мадан. По случая е образувано досъдебно производство.