Община В. Търново очаква предложения за културния календар през 2016 г.
Община В. Търново очаква предложения за културния календар през 2016 г. / DarikNews.bg, архив

Във връзка с подготовката на културния календар на Община Велико Търново за 2016 година, дирекция „Култура и туризъм“ приема предложения за културни събития, които да бъдат включени в годишния календар. Предложенията трябва да съдържат: организатор и партньори, а така също описание на събитието. Необходимо е да се посочи жанр в изкуството (музика, изобразително изкуство, литература, кино и др.); тематика; връзка с традиционни празници или чествания на годишнини и др.; провеждано ли е досега във Велико Търново и кога; провеждано ли е в страната и кога, има ли сродно културно събитие/събития в страната.

В предложенията трябва да се поясни дата и място на провеждане на събитието, участници/изпълнители – проектен списък/брой, програма - проект, целева публика, прогнозен брой публика, техническо обезпечаване и технически план (напр. озвучаване, осигуряване на сцена, транспорт, техническо оборудване, реклама и др.). Трябва да се представи още финансов план на събитието и очаквано финансиране от бюджета на Община Велико Търново - проект. Задължително е да се посочат данни по всички точки, като максимално допустимият обем е две страници във формат А4.

Предложенията се приемат до 31 декември на e-mail: a.dimcheva@abv.bg, boryana.koleva@veliko-tarnovo.bg. За допълнителна информация: дирекция „Култура и туризъм“, тел. 062/619 248 – Антоанета Димчева, старши експерт и Боряна Колева, старши експерт.

Предложения могат да правят културни институти, читалища, НПО, творчески сдружения и гилдии, индивидуални творци, културни оператори, фирми, граждани. През месец януари 2016 година ще се проведе обществена дискусия за обсъждане на постъпилите предложения, уточняват от общинската администрация.