Най-голямото основно училище в Ловеч се включи в инициатива на „Детската Евровизия
Най-голямото основно училище в Ловеч се включи в инициатива на „Детската Евровизия / dariknews.archive

Най-голямото основно училище в Ловеч - „Васил Левски", се включи в инициативата „Училищен звънец", която се реализира по повод домакинството на България на престижното европейско музикално състезание „Детска Евровизия" тази година. Инициативата е на Българската национална телевизия и се реализира с подкрепата на Министерството на образованието.

Всяка сутрин през ноември от електронния училищен звънец звучи песента „Цветът на надеждата" на българската участничка в „Детската Евровизия" Габриела Йорданова. С нея ще се поставя началото на учебните часове. Тя ще звучи всеки ден до приключването на конкурса.
По традиция сутрин децата от ОУ „Васил Левски" са посрещани в училището от популярни песни, които звучат от електронната система „Училищен звънец". Сред любимите песни на учениците е „Детска планета" на Крисия.

С интерес в ловешкото училище още в първия ден на инициативата „Училищен звънец" бе посрещната и песента „Цветът на надеждата" на Габриела Йорданова. Песента е по текст на малката певица, заедно с Ивайло Вълчев, а музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров - Маестрото и Георги Милчев - Годжи. Песента на Габриела е послание за надеждата, мечтите и усмивките. Тя е за уникалната способност на децата да намират цветовете на живота.

Инициативата „Училищен звънец" е насочена към българските деца и с нейната реализация ще се стимулира разгръщането на творческия потенциал чрез представяне на разнообразни възможности за неговото изразяване, смятат организаторите от Българската национална телевизия.