Обама: Възможно е да е имало бомба на борда на разбилия се в Египет самолет
Обама: Възможно е да е имало бомба на борда на разбилия се в Египет самолет / снимка: БГНЕС, архив

Американският президент Барак Обама заяви в интервю вчера, че е "възможно" катастрофата с руския пътнически самолет в Египет да е била причинена от бомба на борда на авиолайнера, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен, цитиран от Ройтерс.

САЩ допускат, че руският самолет може да е свален при атентат

"Мисля, че е възможно на борда да е имало бомба. И ние гледаме на това много сериозно", каза Обама в интервю за новинарското радио "Кей Ай Ар Оу/Си Би Ес нюз радио", цитирано от Си Ен Ен.

Египет няма доказателства за бомба на борда на руския самолет

"Ще отделим доста време само и само да направим така, че нашите разследващи и нашите разузнавателни служби да узнаят какво се е случило, преди да дадем някаква категорична оценка. Но определено е възможно на борда да е имало бомба", заяви още той.

Доказателства сочат, че бомба е вероятната причина за разбиването на руския самолет

В събота еърбъс на руската компанияКогалимавиа се разби на Синайския полуостров, 23 минути след излитането си от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург. Загинаха всичките 224 души на борда - повечето руснаци, четирима украинци и един беларусин. В същия ден египетското крило на джихадистката групировка "Ислямска държава" заяви в Туитър, че е отговорна за катастрофата. Руският министър на транспорта Максим Соколов обаче определи информацията като недостоверна.

Източник: БТА