Месец на прогресивните стъкла
Месец на прогресивните стъкла / netinfo

Перфектно зрение на всички разстояния

Знаете ли, че:

  • Средната възраст на населението в България постоянно нараства. Днес една трета от хората са на средна възраст над 50 години, а до 2050 г., това ще са повече от 50%.
  • От 2007 година насам интернет е използван повече от хора над 45 години, отколкото от такива на възраст под 20 години.
  • Над 50% от населението използва активно смартфони и таблети.
  • 70% от хората на възраст между 40 и 70 години са активни шофьори.Увеличава се желанието на хората да виждат и изглеждат добре.

С други думи нуждата от по-добро зрение непрекъснато нараства. Нормално е хората над 40-годишна възраст да имат проблеми с фокусиране върху близки обекти. С напредването на възрастта голяма част от тях имат и затруднения с фокусирането на средна и далечна дистанция.

Прогресивните стъкла улесняват всекидневието на тези, които имат нужда от корекция на зрението за различни разстояния. При шофиране, работа с компютър, комбинирана с четене на документи на хартиен носител, с прогресивните стъкла вместо два или три чифта, човек може да носи едни очила за близко, средно и далечно виждане. Стъклата се изработват чрез специална иновативна технология и имат перфектен естетически вид.

Цената на тези по-специални стъкла варира в диапазона 150 - 700 лв., за едното стъкло. Съответно колкото е по-висока цената, класът на прогресива е по-висок. Добрата новина е, че през месец ноември в оптики Grand Optics & Joy Optics всички прогресивни стъкла се предлагат със сериозна отстъпка от 40 %.
За клиентите с по-скромен бюджет са предвидени икономични пакети на цена от 149 лв., 199лв. и 359 лв. Пакетът включва очен преглед, диоптрични рамки и прогресивни стъкла с антирефлексно покритие. Стъклата могат да бъдат и фотосоларни - да потъмняват на слънце и да изсветляват в закрити помещения.

В тази връзка оптики Grand Optics & Joy Optics обявяват ноември за месец на прогресивните стъкла.

За идеално зрение прогресивните лещи трябва да са съобразени с формата на лицето, позицията на очите, наклона на главата и много други индивидуални параметри, което се постига чрез вземане на мерки с високотехнологична система, наречена i-Terminal. Това можете да направите бързо и лесно в някой от очните кабинети на веригата Grand Optics & Joy Optics с мрежа от 36 оптики в градовете София, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора и Враца.

Повече информация на www.grandoptics.bg и www.joyoptics.bg.