Задържаха престъпна група, разпространявала наркотици
Задържаха престъпна група, разпространявала наркотици / netinfo

В деня на изблорите Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група, създадена за разпространение на наркотици в София и Ботевград, съобщиха от държавното обвинение. Членовете на групата са задържани на 24 октомври при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Съдът прати телефонни измамници зад решетките

Обвинение като ръководител на групата е повдигнато на Георги Петков, който през 2010 г. е бил осъждан за участие в престъпна грпупа за разпространение на наркотици. Като участници в групата са обвинени Марио Наков, Михаил Димитров, Симеон Велев и Константин Найденов.

Осъдиха на 5 години затвор и глоба от 30 000 лева наркоразпространител

Според събраните доказателства групата е действала от юли 2014 г. Занимавала се е с разпространение на марихуана, амфетамини, хероин и кокаин. Участниците са използвали като депо за наркотиците жилището на един от участниците в София, където са открити и иззети 2145,11 грама амфетамини, 1544,65 грама марихуана, 20,32 грама хероин. При претърсвания на жилища и автомобили и при обиски на участници в групата са намерени и по-малки количества наркотици, разфасовани в дози за продажба.

Разкриха престъпна група за производство и разпространение на наркотици

По досъдебното производство са разпитани множество свидетели, извършен е следствен експеримент, събрани са и други доказателства. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура вчера на петимата участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

В Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" на всеки от участниците. Разглеждането на исканията на прокуратурата е насрочено от СНС за 27 октомври 2015 г.