ВМРО: Граничните ни власти трябва да действат без компромиси
ВМРО: Граничните ни власти трябва да действат без компромиси / netinfo

Българските гранични власти трябва да действат без компромиси, когато отбраняват страната ни и европейската граница, се посочва в съобщение от партия ВМРО. Поводът за реакцията на партията е случаят със прострелян афганистански имигрант край град Средец. Според партията причината за случилото се е "неадекватна европейска политика, наложена от Брюксел, която насърчава имигрантите".

От партията призовават за солидарност с полицията и униформените служители, които бранят Отечеството ни. Българското общество трябва да подкрепи служителите на МВР, а не да им се внушава вина, е позицията на ВМРО. Партията изразява солидарност с командированите по границата, и разделени от семействата си, за да бранят Отечеството.

Мигрантът край Средец загинал от рикоширал куршум

Няма по-ценно от човешкия живот, но по целия свят неподчинението на полицейските разпореждания означава риск за живота и това е избор, който всеки сам взема, отбелязват от ВМРО.

В съобщението се посочва, че от години ВМРО предупреждава за опасностите от нелегалната имиграция, която често се крие зад бежанските проблеми. Именно по инициатива на партия ВМРО бяха приети и законови поправки, които да ускорят довършването на оградата по българо-турската граница, отбелязват от партията.

ВМРО не отстъпва от позицията, която многократно е защитавала, че армията трябва да бъде изпратена по границата, за да бъде защитена страната ни, както и европейската сигурност.
Призоваваме правителството да преосмисли позицията си за подкрепа на турската политика по бежанския въпрос. Очевидно е, че Турция системно допуска към България групи от опасни мигранти, е призивът на ВМРО.