Три влюбени двойки си казват да в деня на изборите
Три влюбени двойки си казват да в деня на изборите / freeimages.com

Три влюбени двойки от Пловдив ще си кажат "да" в изборния ден, съобщиха за Дарик от "Обредни дейности". Два от ритуалите ще бъдат изнесени в ресторантите на два от гомлемите хотели в града, а третият ще се състои в Централния дом на младоженците на бул. "Шести септември".

Междувременно, във връзка с местните избори и гласуването на националия референдум, временно изпълняващия длъжността кмет на Пловдив издаде заповед, с която районните кметства трябва да забранят продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитки в административно – териториалните граници на Пловдив - в заведенията за обществено хранене и други обществени места, с изключение на тези, в които се провеждат предварително планирани семейни тържества, за периода от 06.00 ч. до 20.00 ч. на 25.10.2015 г.

Със същата заповед бе преустановено издаването на разрешения и уведомления за провеждане на масови мероприятия на територията на общината в изборния ден, за да не се създават предпоставки за нарушаване на обществения ред.