Здравко Димитров призова хората да изберат Пепа Деведжиева за кмет на “Централен“
Здравко Димитров призова хората да изберат Пепа Деведжиева за кмет на “Централен“ / netinfo

Хората които живеят в район “Централен” трябва да гласуват за единствената дама кандидат за кмет на “Централен” -  Пепа Деведжиева. Това заяви Здравко Димитров по време на среща с жителите на район „Централен“.

“За мен е удоволствие да имаме толкова подготвени, отговорни към хората и най-важното почтени дами в листата на коалицията “Да решаваме заедно, в която участват реформаторите”, допълни той.

По думите му досегашното управление на Пловдив е длъжник на нашите майки, съпруги и на всички дами в Пловдив. Потенциалът на дамите в Пловдив не бе използван пълноценно. Според Димитров кадровата политика на отиващия си кмет бе погрешна и резултатът е скандали, отчуждаване на хората от общината и загуба на доверие”, заяви Димитров.

Той подчерта, че дамите в листа номер 19 на коалиция “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок, ще имат ежедневен ангажимент за повече прозрачност в работата на Общината и за това пловдивчани да знаят какво се случва в управлението и как се взимат решенията”.

“Знам, че колегите от листата ни, ще ми простят този кавалерски жест, затова казвам на пловдивчани – елате и гласувайте с преференции за дамите в листа номер 19. В първата двайсетица са финансистът Пепа Деведжиева, юристът Савина Петкова, здравният служител Елена Андреева, политологът Женя Садъчева, инженер-проектантът Елка Цоцоманска, филологът Евелина Евтимова Не мога да ги изброя всички, защото са много. Там са още технологът Райна Георгиева, финансовият консултант Ануш Тилкиян, икономистът Христина Кацарова, счетоводителят Васка Илийска”, каза още Димитров.

Димитров подчерта, че моделът “Да решаваме заедно” означава, че има равенство между половете, че мъжете и жените поемат еднакви ангажименти, че дамите са важни за новото управление на Пловдив, а не са, като в други листи за съветници, поставени там за украса.

Той припомни, че по инициатива на Пепа Деведжиева и на Реформаторския блок е поел ангажимент да има финансов одит на общината, след което, ако е възможно да бъдат намалени местните данъци и такси. “Убеден съм, че ще намалим данъците и таксите, но казвам “ако е възможно”, защото най-важното е пловдивчани да научат истината за финансовото състояние на общината, за това какви са задълженията и възможностите й”, обясни Димитров.

На срещата, на която участваха всички дами в листа номер 19 “Да решаваме заедно” Димитров припомни част от конкретните ангажименти за новия мандат – фокус върху инфраструктурата в целия град, а не само в центъра, работа по връзката Модър - Царевец, околовръстния път, северния обходен път, по водния цикъл и по южния колектор.

Дамите заявиха, че на срещите си с пловдивчани един от основните проблеми, по които вече са поели ангажимент да търсят решение е да има “добро и трайно решение и за градския транспорт”, защото според тях пловдивчани “са недоволни от организацията на транспорта”. Сред предложенията на хората в различни райони на Пловдив са да бъде оптимизиран графикът и линиите, да има автобуси до по-късен час,  а цената на картите за градския транспорт за пенсионерите и учащите да бъде по-ниска.