Габриел: Бъдещето на Банско е свързано с Георги Икономов
Габриел: Бъдещето на Банско е свързано с Георги Икономов / Пресцентър

Зам.-председателят на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел за пореден път засвидетелства безрезервната си подкрепа за кандидата на ГЕРБ за кмет на община Банско Георги Икономов.

На среща със земеделски производители и пчелари от общината, тя подчерта заслугата му за издигането на Банско на висотата на най-бързо развиващите се европейски градове.

"Банско е символ на България благодарение на Георги Икономов и неговия екип. Убедена съм в неговата мотивация да продължи да утвърждава Банско сред водещите градове в Европа. Идеите му за развитие на туризма, бизнеса, културата и за създаването на перспективи за младите хора са залогът за успех в неговата управленска програма", заяви Мария Габриел пред присъстващите. 

В Програмата за развитие на селските райони биопчеларите вече получават субсидирана подкрепа. Друга съществуваща възможност е включването на медоносните видове в агроекологията. Добра новина за местните пчелари е възможността да участват в бъдещата програма Училищно мляко и плод, в която ще бъде включен и медът.

Евродепутатът изненада приятно всички присъстващи с поканата догодина Георги Икономов да води делегацията от пчелари от Банско на Европейската седмица на пчелите и опрашването в Европейския парламент, чийто организатор беше тя през тази година.

"Прекрасно знам с какъв дух и разум работи Георги Икономов. Сърцето му бие за общината. Той има ясна визия за развитие, обединител е, пазител на ценности и традиции. Има подкрепата от Европа и вярвам, че хората от Банско ще го подкрепят отново, за да продължи видимите резултати за общината", призова Мария Габриел.

Народният представител и областен председател на ГЕРБ Даниела Савеклиева също подкрепи Георги Икономов.

"Ние работим в един екип. Георги Икономов е еталон за успешен кмет. Той има пълната подкрепа на премиера Бойко Борисов и цялото правителство. Свидетел съм на неговите усилия за решаването на проблемите на Банско, което разцъфтя под грижите на Георги Икономов. Подкрепете го отново", призова Даниела Савеклиева.