Светлозар Тодоров – един различен политик, който решава проблемите без скандали, интелигентно, спокойно и организирано
Светлозар Тодоров – един различен политик, който решава проблемите без скандали, интелигентно, спокойно и организирано / ПП АБВ

Общински съветници с по три мандата не са стъпвали в кварталите и селата на община Габрово, не познават реалните проблеми и не правят усилия да ги решават. Липсва какъвто и да било диалог между местните парламентаристи и техните избиратели. Преди избори всички се надпреварват да говорят, че ще решават проблемите на хората, но когато кампанията отмине, нещата си остават същите.


За кандидата на ПП АБВ Светлозар Тодоров - един различен политик, се гласува с номер 9 в интегралните бюлетини за кмет на Габрово и за общински съветници на Общината

Кандидати за общински съветници - от партии с претенции, че мислят и работят за габровци, не си дават никакво усилие да променят това положение. Веднъж избрани и положили клетва, стават просто придатък на администрацията и забравят своето основно задължение. Те са политически лица и трябва да решават с политически средства проблемите на населеното място. Това означава да намират възможности, чрез които да променят облика на кварталите и селата от община Габрово. И това да се случва въпреки администрацията, чиито финансисти имат един заучен от десетилетия рефрен "Пари няма". Но изправени пред решението на политическия орган - какъвто е Общинския съвет, успяват да намерят необходимите средства и начини.

За какво ти е общински съветник, ако основната му работа е да симулира работа?

За какво ти е общински съветник, ако основната му работа е да си мълчи и послушно да гласува предварително взети от администрацията решения?

За какво ти е общински съветник, ако единствената му работа е да се кара с колегите си от другите групи, често нарушавайки нормите на добрия тон?

За какво ти е общински съветник, ако в края на мандата си не може да изброи на пръстите на едната си ръка решени реални проблеми на хората, които са го избрали?

За какво ти е общински съветник, ако за четири години не е бил в нито един дом, в нито един квартал, в нито едно село, не е поел ангажимент за нито един проблем и не  се е върнал, за да обясни на хората как върви решаването му?

Може би заради заплатата? Вероятно има и такива, които гледат на присъствието си в общинския съвет като начин да допълнят семейния бюджет!

Дали такива кандидати за съветници ще успеят? Решават го избирателите. Имаме достатъчно примери, както в последния общински съвет, така и в предходните, на избрани съветници, които употребиха доверието преди всичко в лична изгода и бездействие. Те са от всички групи в общинския съвет на Габрово. От всички без изключение.

Недевци, Лисец, Христо Смирненски и Етъра са сред кварталите в Габрово, които имат проблем със сметосъбирането. От няколко месеца са поставени нови контейнери, които обаче са на голямо отстояние един от друг и от къщите на трудно подвижни жители на кварталите. Тези и други въпроси поставиха пред кандидатът за кмет и водач на листата с кандидати за общински съветници на ПП АБВ Светлозар Тодоров.

От много години единственият политик, който ги е посещавал е Светлозар Тодоров. В качеството си на областен управител е решил някои конкретни проблеми за хората по места, като този с електрозахранването в читалище Недевци.

За Светлозар Тодоров се гласува с номер 9 в интегралните бюлетини за кмет на Габрово и за общински съветници на Общината.


Светлозар Тодоров е различен политик и го е доказал с действията си като Областен управител. Чрез него местната власт в Габрово има възможност да придобие различен облик - много по-човешки. Чрез работа за габровци, чрез работа с габровци, в решаване на реални проблеми. Без много шум, без скандали, интелигентно, спокойно и организирано. Дали като кмет или като общински съветник - решението е в ръцете на габровци.

За кандидата на ПП АБВ Светлозар Тодоров - един различен политик, се гласува с номер 9 в интегралните бюлетини за кмет на Габрово и за общински съветници на Общината