Велико Търново със съболезнователно писмо до Генералното консулство на Р Турция в Пловдив
Велико Търново със съболезнователно писмо до Генералното консулство на Р Турция в Пловдив / Thinkstock/Getty Images

Изпълняващата длъжността кмет на Община Велико Търново Снежана Данева-Иванова изпрати съболезноветелно писмо до Генералния консул на Република Турция в Пловдив Алпер Акташ.

Писмото е във връзка с отворената траурна книга в консулството след терористичния атентат, извършен в град Анкара. В текста на писмото се казва:

Уважаеми господин Генерален консул,
Приемете от мое име и от името на всички граждани на Община Велико Търново нашите най-искрени и сърдечни съболезнования във връзка с терористичният атентат в град Анкара.

Споделяме с всички вас чувството на скръб и тъга за жертвите и състрадание с ранените, но и гняв и категорично осъждане на този нечовешки терористичен акт. Човешкият ум отказва да приеме, че е възможно да бъде извършен терористичен атентат и посегателство върху живота на хора, които участват в демонстрация, в подкрепа на мира!

Ние сме заедно с Вас в тези изключително тежки моменти. Имате нашето съчувствие и солидарност, подкрепа за жертвите и убеденост, че виновните за тава злодеяние ще бъдат разкрити и наказани.

Оставам с дълбоко уважение,
Снежана Данева