Таланти на бъдещето подкрепя талантливи математици и информатици
Таланти на бъдещето подкрепя талантливи математици и информатици / © Thinkstock/Getty Images

От днес стартира образователната инициатива „Таланти на бъдещето“, която ще отличи ученици, амбицирани и мотивирани да развият потенциала си в областта на математика и информатика. Конкурсът се организирана от eMAG, в партньорство със сдружение Holiday Heroes и e подкрепян от платформата с видео уроци Уча.се. Общата стойност на наградите е приблизително 20 000 лв. Петима младежи, показали най-добри знания и умения, ще получат специална стипендия от по 3000 лв., за да могат да инвестират в своето образование и развитие, а 15 техни подгласници ще бъдат отличени с таблет.

Образователната инициатива „Таланти на бъдещето“ дава възможност на всички ученици в класовете между 7-12 кл. да се съревновават помежду си, като кандидатстването става лесно и удобно на сайта https://holidayheroes.bg/talents/

Всеки ученик трябва да подаде документи, аргументиращи постижения в областта на математиката и/или информатиката и да напише есе като се аргументира защо  заслужава да получи стипендията. За да бъдат допуснати до участие, кандидатите трябва да прикачат задължителените документи, включващи копие от бележник за предходната година, показващ оценките на кандидата по математика и информатика; кратко есе на тема „Защо трябва да получа награда?“; попълнен регистрационен формуляр; препоръка от учител. Допълнително предимство ще е участието на ученика в Уча.се и постижения при работата с видео платформата; дипломи, сертификати и отличия от състезания по математика и информатика; идея или план за бъдещ проект в една от тези области.

 

Конкурсът „Таланти на бъдещето“ ще се проведе в два етапа. Първият включва събиране на всички кандидатури, като крайният срок за подаването им е 2 ноември 2015 г. В рамките на седмица след това журито ще отличи талантите по предварително представени в сайта на проекта критерии. Най-високо оценените 20 ученици ще бъдат поканени в София на интервю и практическа задача с представителите на журито на 14 ноември 2015 г. Всеки един от първите 5 отличени ученици ще бъде награден със стипендия от eMAG в размер на 3000 лв. Подгласниците също ще получат заслужено признание за таланта си, получавайки таблети от онлайн магазина. Партньорите на инициативата – Уча.се, ще наградят 20-те финалисти с безплатен годишен абонамент до обучителната платформата, а всички кандидати в проекта ще получат едномесечен безплатен абонамент до видео уроците.