Цветанов: Детелина Николова се доказа като един от успешните кметове в България
Цветанов: Детелина Николова се доказа като един от успешните кметове в България / Дарик Добрич, ГЕРБ

Политическа партия ГЕРБ представи в Добрич кандидатите си за кметове на общините от региона и кандидатите за общински съветници в областния град. Въпреки дъжда и лошото време, на площад "Свобода" се стекоха хора, които бяха приютени в подвижни шатри. На трибуната се качи целият екип от кандидати на ГЕРБ.

"През годините на последните три мандата направихме много и то заедно. Резултатите са видими и никой не може да ги отрече, но ни чака още по-упорита работа, защото трябва да съхраним направеното и да продължим да реализираме идеите си за развитието на Добрич", каза от трибуната кандидатът за кмет за четвърти мандат Детелина Николова. "Гордея се, че мога да застана пред вас с открито лице и да ви поискам доверието", допълни тя и обеща да продължи заедно с колегите и екипа си да работи за развитието и за доброто бъдеще на Добрич. Николова призова хората да бъдат активни на 25 октомври и да гласуват за кандидатите за кмет и общински съветници в Добрич с бюлетина №4.

Гост на събитието бе председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. "Предстоят ни важни избори, с които трябва да утвърдим устойчивото развитие на община Добрич, но да направим промени в други общини, за да има и там видими резултати", каза от трибуната той, "Това може да стане когато сме мобилизирани и много отговорни". Според Цветанов силата на политическа партия ГЕРБ е, че прави своята кампания "лице в лице" и иска общините в България да са достъпни за всички жители, както и за бизнес намерения.

"Детелина Николова се доказа като един от успешните кметове в България. Тя е натрупала богат опит, от който могат да черпят и другите кандидати", заяви Цветанов. Той подчерта, че неслучайно Николова има място в Националното сдружение на общините и е "един от хората, които генерират реални политики в местната власт".

Цветанов припомни, че след една година управление на правителството на Бойко Борисов, страната има доверие в Брюксел и възможност да се възползва от европейската солидарност в новия финансов програмен период. "Убеден съм, че с амбициозната програма на правителството и капацитета на общините, които ще се управляват от ГЕРБ, ще можем да засилим връзката между изпълнителната и местната власт", заяви Цветанов. Той благодари на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ, които ежегодно дават над един милион гласа за партията, защото няма как без тяхната подкрепа да се постигат такива успехи в управлението.

По-рано вчера в Добрич бе открит информационен офис на евродепутата Емил Радев. Според Цветанов това засилва връзката Брюксел - Добричка област. Самият Емил Радев подчерта, че Добрич е пример за усвояване на еврофондовете и припомни, че България е на 8-о място в Европа по този показател.

На предизборния концерт на ГЕРБ в Добрич се включиха изпълнителите Веселин Маринов, Любо Киров, ансамбъл "Българе", трио "Уникалните гласове", Пламен и Иво Добреви.