Спират временно водата в райони на София на 14 октомври
Спират временно водата в райони на София на 14 октомври / netinfo

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 14 октомври 2015 г. (сряда).

Във връзка с реконструкция на входящ водопровод захранващ резервоар „Владая” над с. Владая, се налага спиране на водоподаването от 11.00 до 23.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на с. Владая. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с направа на връзка между съществуващ уличен водопровод и новоизграден  на ул. „Йерусалим” в жк „Младост-1”, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 19.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бл. 1, бл. 2, бл. 7, бл. 8, бл. 9, бл. 11, ул. „Йерусалим” №6.

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Боговец“ жк. „Лагера“, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Добротица Деспот” от ул. „Боговец” до ул. „Йосиф Цанков”.

Във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Гатьо Шишков” в кв. „Кръстова вада”, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 17.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Асен Найденов”, ул. „Никола Крушкин-Чолака”, ул. „Мичман Тодор Саев”, ул. „Иван Андонов”, по ул. „Гатьо Шишков” от ул. „Асен Найденов” до ул. „Гатьо Шишков”№7.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Стара планина” в с. Чепинци, се налага спиране на водоподаването от 10.30 до 14.30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Стара планина”, ул. „Хризантема”, ул. „Железничарска”, ул. „Старата ливада”.

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Букет” в кв. „Овча купел”, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 20.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Букет” от ул. „Любляна” до ул. „Войводина могила”.

Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Асен Йорданов” в жк „Христо Смирненски”, се налага спиране на водоподаването от 11.30 до 23.30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по бул. „Шипченски проход” между ул. „Иван Димитров-Куклата” и ул. „Асен Йорданов”, по бул. „Асен Йорданов” между бул. „Шипченски проход” и ул. „Проф. Цветан Лазаров”, по ул. „Проф. Цветан Лазаров” между ул. „Асен Йорданов” и ул. „Кривина”.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.

Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.