Очаква ни слънчево време, валежите спират
Очаква ни слънчево време, валежите спират / Dariknews.bg, архив

През деня ще преобладава слънчево време. На места в сутрешните часове видимостта ще е намалена. Предимно облачно ще е над северните райони, а в крайните североизточни все още ще има валежи от дъжд, които по-късно през деня ще спрат и облачността ще се разкъса.

В по-голямата част от страната ще е почти тихо. В Източна България ще остане ветровито с умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса. Максималните - ще са между 12 и 17 градуса, в Североизточна България - между 7 и 10 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще се повишава.
Над Черноморието ще е предимно облачно, преди обяд все още с валежи по северното крайбрежие. Ще духа умерен, временно - до силен северен вятър. Максималните температури ще са около 9-12 градуса. Температурата на морската вода ще е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, по високите части - от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg