Борислав Гуцанов: В новия Общински съвет стартираме големите проекти на града
Борислав Гуцанов: В новия Общински съвет стартираме големите проекти на града / netinfo

„В новия общински съвет ще стартираме големите проекти на Варна, за които говорим от години, но никой досега не се осмелява да сложи началото“, заяви на среща с граждани водачът на листата за общински съветници на БСП Борислав Гуцанов. Той припомни, че началото на проекта за пристанището беше поставено през 2007 г. в неговия мандат като председател на Общинския съвет.

„Това, което се направи сега - да се отдели една малка зона от порта за свободен достъп, е само минимална част от големия проект. Цялото пространство около Морска гара и товарните кейове трябва да станат новата атракционна зона на града – пасажерски терминал, Аквариум, подводницата музей, голяма многофункционална зала“, коментира Гуцанов.

В програмата на БСП – Варна за управление през следващия мандат са записани и още от важните проекти за града, които час по-скоро трябва да бъдат започнати - околовръстен транспортен ринг на Варна, част от транспортен коридор север-юг с втори мост над канала, кръстовища на две нива на натоварените пътни участъци, нова Автогара, зелен мост над пътя от Морската градина до парк-паметника на Българо-съветската дружба, нова АГ болница и др.

„Най-важното, което трябва да направим обаче е план за развитие и възраждане на икономиката на града. След като държавата не иска, или се страхува да го направи, ние във Варна ще го направим. Знаем как и съм сигурен, че ако БСП има мнозинството в общинския съвет това ще стане реалност, защото ние не само се ангажираме, а изпълняваме поетите ангажименти“, добави водачът на листата за общински съветници на БСП-Варна, Борислав Гуцанов.