Контрабандно злато за над 30 бона хванаха на Капитан Андреево
Контрабандно злато за над 30 бона хванаха на Капитан Андреево / Dariknews.bg, архив

Над половин килограм златни бижута откриха и задържаха  митническите служители на пункта Капитан Андреево, съобщиха от Митница - Свиленград. Ценностите са открити при проверка на лек автомобил БМВ с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Водачът на автомобила и неговите спътници не са декларирали, че пренасят ценности. При извършената щателна проверка митническите служители открили в подлакътника на шофьорската седалка и в личния багаж на водача общо 169 златни накити: 43 чифта обеци, 38 синджира, 36 пръстена, 35 гривни, 17 медальона, както и 2 златни часовника. Според експертиза, изготвена от вещо лице, бижутата и часовниците с общо тегло 578 грама са от 14 -каратово злато на обща стойност 31 212 лева.

Контрабандните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница - Свиленград.

От началото на годината до момента митническите служители на пункта Капитан Андреево са задържали златни и сребърни бижута на обща стойност 370 647 лева.