Габровският Драматичен театър „Рачо Стоянов“ получи Почетния знак на град Габрово
Габровският Драматичен театър „Рачо Стоянов“ получи Почетния знак на град Габрово / 100 вести

Габровският Драматичен театър „Рачо Стоянов“ получи Почетния знак на град Габрово по повод своята 70-годишнина. Отличието беше връчено на директора на Драмата Невена Митева от председателя на Общинския съвет Лена Георгиева на тържествена церемония в петък вечер преди на сцената да излязат актьорите в 151-вото представление на „Село, село, пусто село“. Директорът на театъра Невена Митева благодари на публиката, че отново е дошла да подкрепи любимите си актьори и да сподели тържеството.

Темата е водеща за вестник "100 вести". Останалите новини от изданието:

Учени и изследователи популяризират Старопланинския регион, събрани от Историческия музей в Габрово и Университета във В. Търново. Идеята да се покаже трайното място на Старопланинския регион в историята на българските земи и българската държава за втора поредна година събира в Габрово учени, музейни и архивни специалисти, библиотечни работници.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на мобилен оператор да прикрива в търговските си обекти съществената информация, че при закупуването и съответно ползването на предплатен пакет услуги клиентът губи на всеки 90 дни парите по сметката си, ако до края на този период не презареди със сума над определена стойност. Телекомуникационното дружество няма да има право в бъдеще да прилага описаната нелоялна търговска практика, а за нарушението Законът за защита на потребителите предвижда санкция до 30 000 лв.

Тринадесетото издание на Международния фестивал „Празник на духовната музика” даде заявка да се нареди трайно в челото на утвърдените и даващи облик на Габрово като град културни събития. Сътрудничеството между църква - в лицето на Габровското Архиейрейско наместничество, и неправителствена организация - народно читалище “Габрово-2002”- Габрово, е сериозна провокация към представителите на професионално менажирания културен продукт.