Разградски джип сред победителите в офроуда на Военен лагер
Разградски джип сред победителите в офроуда на Военен лагер / Радка Минчева

Джип с екипаж от Разград е сред победителите в офроуд състезанието „Разград 4х4 Екстрийм“, което се проведе вчера в местността „Военен лагер“ край Разград.

24 мощни возила се пуснаха по трудните трасета на седмия етап от Траялния шампионат на България.

В клас „Стандартен“, където конкуренцията бе най-голяма – с 10 участника – най-добре се представиха Георги Георгиев – Гемакса и Николай Божков от Разград с „Джип CJ 7“, на второ място останаха Милен Златев и Георги Тихов от Ямбол със „Сузуки Самурай“, а трети са Камен Каменов и Ивайло Дамянов от АСК“Зверино 4 х4 Екстрийм“.

В клас „Модифициран“ се състезаваха 7 екипажа. Най-много точки събраха Данаил Костадинов и Генади Георгиев от Плевен със „Сузуки Самурай“. Същата марка управляват и класираните на второ място Радостин Димитров и Мартин Димитров от Трудовец. На трето място са Данаил Йорданов и Тихомир Асенов.

В клас „Прототип“ съперниците също бяха 7. Най-добре се справиха с препятствията по трасето Костадин Георгиев и Георги Василев от София с „ГАЗ-69 прототип Звярът“. На второ място са Красимир Данаилов и Матей Георгиев от АСК“Зверино 4х4 Екстрийм“ с „VAMP Proto“, а на трето – Павел Павлов и Георги Вълчев от Рашково със „Сузуки Краз“.

Състезанието се организира от клуб „Офроуд Мания“-Разград и се радваше на голям зрителски интерес от страна на разградчани.

Още снимки ето тук.