„Беше по-жестоко от филм на ужасите”, разказа пред Нова телевизия д-р Пламен Миланов, един от първите медици, пристигнало на мястото на катастрофата в тунел „Витиня”, която отне три човешки живота.

Лекарка от Плевен е сред жертвите при катастрофата в тунел „Витиня”

„Знаехме, че отиваме на тежко произшествие в първия тунел на магистрала „Хемус”. По-лесно се пътуваше до Йорданкино, от Йорданкино към тунела се започна драмата. Имаше огромна колона и първоначално дори не беше освободена аварийната лента”, разказа той.

„Когато стигнахме до тунела, ние бяхме зависими от екипите на пожарната и на гражданска защита, защото нямахме достъп до хората. Само чуваш „Помощ”, но не можеш да стигнеш до пострадалите”, добави той и уточни: „Доста време ни отне огледа на автомобилите, трудно се промъквахме между колите”.

Уникални кадри от катастрофата в тунел „Витиня" (ВИДЕО)

„В началото на тунела имаше осветление, но в края на тунела беше тъмно, движехме се с джобни фенерчета в ръка”, разказа д-р Тони Цветкова, която също е сред първите лекари, пристигнали на мястото на инцидента.

„Моето лично мнение е, че тези тунели не се поддържат както трябва, валеше, беше мокро, възможно е да е станало хлъзгаво и това, заедно с несъобразената скорост да е причинило катастрофата”, коментира тя.

Източник: Novanews.bg