Хиляди протестират в Истанбул срещу насилието
Хиляди протестират в Истанбул срещу насилието / снимка: БГНЕС

Само няколко часа след двете бомбени експлозии, които окървавиха турската столица Анкара, в най-големия град на страната се събраха 2000 души на протест срещу насилието.

Участниците в протеста скандират и срещу турския президент Таип Реджеп Ердоган. Броят на загиналите в кървавата атака в Анкара достигна 86 души, други 186 са ранени, 28 са в критично състояние.

Броят на убитите при кървавия атентат в Анкара расте

Главният прокурор Харун Кодалак заяви, че властите са изключително разтревожени от нарастването на броя на жертвите.

„Институтът по съдебна медицина в Анкара е препълнен и се налага да създаваме центрове в парка до болницата в университета Гази. Правим всичко възможно по разследването на най-кървавия атентат, при който на място са убити 30 души, а в различните болници от раните си умряха още хора. Има още пострадали в особено критично състояние и е много възможно числото на жертвите да се увеличи”, заяви прокурорът Кодалак, завърнал се по спешност от Истанбул в Анкара.

Започнати са аутопсиите на труповете, а поради недостатъчния в момента капацитет на моргата в Института по съдебна медицина те се отправят към тази в университетската болница Гази. Заради недостига и на лекари-патоанатоми в Анкара пристигнаха техни колеги от Истанбул.

Източник: БГНЕС