Оставиха в ареста 18-годишния шофьор, прегазил мъж на Витоша (СНИМКИ)
Оставиха в ареста 18-годишния шофьор, прегазил мъж на Витоша (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС

18-годишният шофьор Дани Мохамед Фахд ал Келани, който прегази мъж в района на Витоша, остава в ареста. Това реши днес Софийски градски съд.

Правоспособният от две седмици младеж беше задържан, след като в района на Витоша бе намерено тялото на 62-годишен столичанин Радослав Стоянов. Мъжът бил блъснат от „Мерцедес”-а на 18-годишния по пътя от Копитото за София. Младежът беше задържан на входа от Румъния на КПП Дунав мост, напускайки страната.

Младеж с книжка от 2 седмици убил възрастния мъж на Витоша

Днес съдебният състав прецени, че са на лице всички предпоставки за обосновано предположение, че ал Келани е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдията по делото заяви, че има реална опасност той да се укрие, тъй като преди дни се опита да избяга в Румъния. По този начин той се опитал да осуети процесуалните действия срещу него.

Оставиха в ареста 18годишния шофьор прегазил мъж на Витоша (СНИМКИ)
netinfo


Според свидетелските показания на две от момчетата, които са били в колата с него по време на инцидента, сочат, че след удара, те са поискали да спрат и да видят какво се е случило с блъснатия човек, но водачът отказал.

„Искам да се прибера у дома”, каза единствено ал Келани пред съда. След края на заседанието той не коментира нищо пред медиите.

Източник: БГНЕС

Оставиха в ареста 18годишния шофьор прегазил мъж на Витоша (СНИМКИ)
netinfo