Тежка катастрофа с пилота от Формула 1 Карлос Сайнц-младши доведе до преждевременното прекратяване на третата свободна тренировка преди Гран При на Русия на пистата в Сочи, съобщава Gong.bg.

Сайнц претърпя тежкия инцидент с голяма скорост, а първоначалните подозрения са, че е загубил управление след опит за намаляване на скоростта.

Сайнц удари болида си странично в стената, лявата предна гума се качи върху болида, който стана неуправляем, а испанецът нямаше никаква видимост, което впоследствие доведе до зверски удар в предпазните гуми на завоя.

Голямата скорост доведе до окопаване на болида в гумите и стюардите имаха доста тежка работа. В крайна сметка Сайнц бе изваден след няколко минути и поставен на носилка, с която бе пренесен в линейка.

В това време състезателят вдигна палец, с което демонстрира, че състоянието му не е тежко.

По-късно стана ясно, че състоянието на Сайнц е добро. Испанецът бе закаран с линейка в местна болница, където е преминал изследвания. Те са показали, че състезателят няма фрактури.

Пилотът на Торо Росо публиува своя снимка в Туитър, придружена с текст: "Всичко е ок! Няма поводи за притеснение! Вече мисля как да убедя лекарите да ми позволят да се състезавам утре."

Повече прочете в Gong.bg