Баскетболистите на Берое стартираха със загуба участието си в НБЛ
Баскетболистите на Берое стартираха със загуба участието си в НБЛ / beroebasket.com

Баскетболистите на Берое започнаха със загуба участието си в националната баскетболна лига. В среща от първия кръг старозагорци отстъпиха с 78:101 на миналогодишния вицешампион Балкан (Ботевград).

Двубоят се игра пред пълните трибуни на общинската спортна зала „Стара Загора". Да окажат подкрепа на баскетболистите на Берое в залата дойдоха десетки легенди на клуба, част от футболистите на Берое, както и привърженици от СНЦ „Национален фенклуб Берое".

За настроението на публиката пък се погрижиха мажоретките от Търговската гимназия в Стара Загора и бесарабския българин Виктор Шевцов, който от няколко месеца живее и работи в Гурково.

Преди двубоя бе отбелязана 70-годишнината на старозагорския баскетбол. Ветерани от различни поколения получиха грамоти от община Стара Загора за заслугите им към развитието на спорта.

Водени от емоциите на публиката баскетболистите на Берое изиграха отлична първа част, в края на която имаха аванс от една точка - 26:25. Във втората обаче опита на Балкан си каза думата и гостите от Ботевград направиха обрат, отбелязвайки нови 29 точки. В същото време домакините реализираха едва 16 точки.

След почивката Балкан продължи да увеличава аванса си и в началото на четвъртата част гостите вече водеха с 25 точки. До края събитията на терена не се промениха и Берое регистрира първото си поражение. Най-резултатен за Берое бе Остин Барнс, който завърши с 21 точки и 3 борби за близо 33 минути игра. За Балкан с 23 се отчете Брандън Форттънбъри.