Затварят за седмица участък от ул.”Хан Аспарух”
Затварят за седмица участък от ул.”Хан Аспарух” / Dariknews.bg, архив

За седмица участък от ул."Хан Аспарух" в Стара Загора ще бъде затворена с цел осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на ремонтните дейности по ул. „Хан Аспарух" в участъка от ул. „Августа Траяна" до бул. „Св. патриарх Евтимий" в гр. Стара Загора.

От 12.10.2015 г. до 18.10.2015 г. ще бъде спряно движението на личен, обществен, договориран транспорт и на моторни превозни средства, извършващи транспорт за собствена сметка по ул. „Хан Аспарух", в участъка от ул. „Августа Траяна" до бул. „Св. патриарх Евтимий" в гр. Стара Загора.

Движението на личен, обществен, договориран транспорт и на моторни превозни средства, извършващи транспорт за собствена сметка в посочения времеви интервал ще се осъществява по обходен маршрут:за движещите се посока североизток: ул. „Августа Траяна" - бул. „Св. патриарх Евтимий".За движещите се по ул. „Хан Аспарух" /идващи от посока Казанлък/: бул. „Св. патриарх Евтимий" - ул. „Августа Траяна"

Общественият транспорт /автобусни линии №15 и №23/ ще се движи по обходен маршрут, както следва:

- бул. „Св. патриарх Евтимий" - ул. „Ген. Столетов" - бул. „Руски" - ул. „Августа Траяна" - до кръстовището с кръгово движение /южно от стадион „Берое"/ и обратно.

Общественият транспорт ще бъде пропускан за движение по ул. „Хан Аспарух" при извършване на технологично фрезоване на пътната настилка. Обходните маршрути важат при полагане на износващия пласт /за което ще има допълнително уведомление/.

Водачите да шофират с повишено внимание в указания участък и спазват стриктно вертикалната сигнализация.

Дружеството изпълнител на ремонтните дейности е длъжно да създаде организация на движението, като осигури подмяната на вертикалната пътна маркировка и поставяне на рамки от пешеходни предпазни парапети за посоченото време и място.

Движението ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната.