Организират среща с депутатите за областната здравна карта
Организират среща с депутатите за областната здравна карта / netinfo

В зала „Св. Георги“ на Областна администрация – Русе се проведе извънредно заседание на Постоянната секторна комисия в областта на здравеопазването под председателството на Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе.

Основен мотив за извънредно свикване на членовете на Комисията бе представянето и обсъждането на аспекти от изготвения проект на Областна здравна карта. Същите докладваха д-р Маргарита Николова – директор на Регионална здравна инспекция – Русе и д-р Искра Генева – зам.-директор на РЗИ – Русе.

В края на заседанието бяха приети следните решения, а именно:
1.Членовете на Постоянната секторна комисия в областта на  здравеопазването да изпратят Становище с включени коментари за дискусия по проекта на Областна здравна карта до Областна администрация – Русе в срок до 30 октомври 2015 г.
2.Постоянната секторна комисия в областта на  здравеопазването да организира среща с парламентарните представители от 19 МИР за запознаване с проекта на Областна здравна карта в срок до 15 ноември 2015 г.
3.При разработването на Национална здравна карта Постоянната секторна комисия в областта на  здравеопазването да отстоява запазване на заложените в Областната здравна карта дейности за Област Русе.