Дупнишка фирма ще почиства от сняг улиците в Дупница
Дупнишка фирма ще почиства от сняг улиците в Дупница / Дарик,архив

Ясна е фирмата, която ще бъде ангажирана със снегопочистването и поддържането на уличната мрежа през зимата в Дупница. Ясни са и параметрите, които тя предлага.
Време за реакция - 5 минути от подаването на сигнал от страна на Община Дупница. Толкова са дали като параметри от фирма „Меридиан" ЕООД, които са спечелили обществената поръчка. Дали са като информация, че разполагат с общо 11 броя машини - снегорини - 2 вида с различни гребла, челен товарач, самосвал.

Дупнишката фирма беше единствената, която участва в процедурата по избор. На открито заседание бяха обявени и предложените цени. За първа обособена позиция - градска улична мрежа (78,2 км) цената за снегопочистване за 1 км в двете платна с техника е 17.11 лева без ДДС, цена за опесъчаване на 1 км - 38.14 лева и за втора позиция - извънградска улична мрежа - 85 км снегопочистване - 14,67 лева, опесъчаване - 32,22 лева,
За трета позиция- републикански улици в чертите на общината - снегопочистване - 17,11 лв/км, опесъчаване - 38,14 лв., закупуване на пясък - 1 куб.м. - 26,33 лева.
Поръчката беше обособена в 3 позиции, а
общата стойност е 127 689,16 лева без ДДС.