Досьо Досев с почетна статуетка от Община Севлиево за 70-годишния си юбилей
Досьо Досев с почетна статуетка от Община Севлиево за 70-годишния си юбилей / Община Севлиево

Временно изпълняващ длъжността Кмет на община Севлиево Калина Георгиева награди дългогодишния треньор по самбо и джудо Досьо Досев за принос в развитието на спорта.

„За мен е огромно удоволствие да отправя своите специални поздравления към вас по повод 70-годишния ви юбилей“, каза госпожа Георгиева.

Почти целия съзнателен живот на треньора Досев преминава в залата. Извоювани са над стотици златни, сребърни и бронзово медали от Държавни първенства. Спечелени са над 50 шампионски отборни титли, като самбистите и джудистите ни са донесли десетки отличия от Балкански шампионати, Балкански олимпийски игри, Еевропейски и Световни първенства.

„С вашето ярко личностно присъствие и упоритост, работихте за защита, утвърждаване и развитие на спортната дейност в община Севлиево. Бъдете горд и удовлетворен, когато в днешния празничен ден обърнете поглед назад в миналото и си припомните многобройните успехи, които сте постигнали за развитието на Спортния клуб по самбо и джудо „Раковски”, както на местно, така и на национално и международно ниво! От сърце Ви желая дълголетие, здраве и жизненост!“, обърна се госпожа Георгиева.

Своите поздравления към треньора отправи и председателят на Общински съвет Севлиево д-р Явор Памукчиев.