Батаклиев : Три  поредни местни администрации  унищожават „ Градски транспорт – Пловдив“
Батаклиев : Три поредни местни администрации унищожават „ Градски транспорт – Пловдив“ / снимка:Виктор Кадири/ Дарик Пловдив

Не Ангел Батаклиев е виновен за унищожаването на фирма „Градски транспорт, а той е жертва на статуквото  и на организираните действия на група хора и със съдействието на вече три  поредни местни администрации, които целенасочено унищожават тази компания.

Това се казва в обръщение до медиите от бившия общински съветник Ангел Батаклиев. Той използва правото си на отговор, във връзка с публикация с изказване на един от кандидатите за кмет на Пловдив, който го обвинява за разграбването и унищожението на превозваческата фирма „Градски транспорт“.

Според Батаклиев разрухата на транспортното дружество започва  през 1999г. – 2003г. и 2003г. – 2007г., когато се отнемат от фирмата най – печелвшите линии и същите се дават на частни превозвачи.

Когато през 2007-ма година „Транс сити“ купува дружеството, то е е с  блокирани сметки, възбранени имоти и дългове за над 5,8 млн.лв., твърди още Батаклиев. Обслужваха се само 3-4  от общо 12 автобусни линии, както 2  и то частично от 8 тролейбусни линии, уточнява той.

По отношение на внушенията в публикацията за това, че „ ... Батаклиев  нещо е откраднал... „ , „разграбил  и др. имоти, автобуси, тролейбуси и т.н. искам да кажа следното:

Всичко си е на мястото! И имотите, и базите, и оборудването, и 260 км. въздушно контактна мрежа, и 4 400 бр. стълбове. Цялата инфраструктура на тролейбусния транспорт, по която могат да се движат над 120 бр. тролейбуси – всичко си е на мястото!Те не могат да се преместят другаде...“, се казва още в писмото на Ангел Батаклиев.