Кандидат за кмет на „Приморски”: И по-малките обекти могат да допринесат за подобряване на средата на живот
Кандидат за кмет на „Приморски”: И по-малките обекти могат да допринесат за подобряване на средата на живот / пресцентър

По-малките новоизградени обекти в районите също могат да допринесат за подобряване средата на живот и комуникацията, категоричен е кандидатът за кмет на ГЕРБ за кмет на варненския район „Приморски” Петя Проданова. По покана на граждани, които живеят  около ул. „Подвис“, Проданова и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ Тодор Балабанов, Людмила Колева, Калин Калевски, Борислав Нанков, Кирил Пенев, Стоян Попов и Жечка Георгиев, се срещнаха се срещнаха с тях.

Повод за визитата им бе новоизградената пешеходна пътека в зелената площ между улиците „Подвис“ и „Христо Смирненски“. „Чрез нея се скъсява разстоянието и се улеснява достъпа до спирката на автобус № 12”, обясниха хората. До изграждането й се стигна след изразено желание от страна на живеещите в околните блокове. Пътеката има две отделни части – със стъпала, и с плочки и рампи за осигуряване преминаването на трудно подвижни хора и майки с детски колички. Тя е ограничена с бордюри. Осветена  е и предстои поставянето на парапети. Предвидено е през есенно-зимния сезон при нужда да се опесъчава.

„Изграждането на пешеходната пътека между улиците „Подвис“ и „Христо Смирненски“  е поредното доказателство, че няма големи и дребни проблеми. И че наистина и по-малките придобивки допринасят неусетно за подобряване средата на живот и комуникацията”, коментира кандидатът за районен кмет на ПП ГЕРБ Петя Проданова.

В този смисъл бяха и споделените по време на срещата идеи между  гражданите, Проданова и кандидатите за общински съветници  от листата на ПП ГЕРБ.Те се обединиха около позицията, че започнатото може да продължи, като се реализират и други подобни обекти, които улесняват достъпа на гражданите до намиращите се в близост здравни заведения.